BLOGG.

Advisory board diskuterar modernt bolag

Modernt bolag på agendan när Advisory board startade.

Hur blir man ett modernt bolag och attraktiv som arbetsgivare? Moments Advisory board har startat ett spännande år med den första av totalt sex träffar där bland annat dessa båda ämnen diskuteras.

– Det är superkul att vara igång på riktigt, säger Moments Jenny Wikström! Alla deltagare var oerhört engagerade och det var många givande diskussioner redan på första uppstartsträffen.

Det var i vintras som Jenny startade upp Advisory board. Syftet är att med hjälp av studenter utveckla Moment till ett modernare bolag samtidigt som studenterna ges möjlighet till en kickstart i arbetslivet. Under sex träffar diskuteras framtidsfrågor som bland annat hållbarhet, kompetensutveckling och attraktiv arbetsgivare.

Modernt bolag genom flexibilitet och hållbarhet

– Fokus denna gång var att lära känna varandra, hantera förväntningar och diskutera vad ett modernt bolag är. Några insikter handlade om flexibilitet och hållbarhet ur flera perspektiv. Exempelvis efterfrågades att fokus på chefens roll snarare handlar om att sätta riktning och vara möjliggörare snarare än att detaljstyra. Ett annat exempel är att företag behöver vara mer flexibla utifrån förändringar i omvärlden och teknikutvecklingen.

I Moments Advisory board ingår förutom Jenny även Moments Patrik Larsson, ytterligare två specialinbjudna seniora ledare och dessutom fem studenter. Första mötet blev digitalt med anledning av de Corona-restriktioner som råder.

– Digitala workshops och möten behöver ökad struktur för att få bra framdrift och tydlighet. Men att hålla diskussionen vad liv var inget problem – alla var väldigt engagerade!

Nästa träff äger rum redan under september och Jenny ser fram emot säsongens diskussioner.

– Jag förväntar mig att få nya insikter hur vi på Moment kan bli ett ännu mer modernt bolag och hur vi också kan hjälpa våra kunder och partners i den resan. Jag hoppas också att alla deltagarna ska få nya insikter och genom Advisory board utveckla varandra.

Text: Tommy Bäckman