BLOGG.

Monotasking – del 1

Monotasking – introduktion, prioritering och fokus, viktigt och bråttom

Under två poddavsnitt går vi på djupet i ämnet monotasking, som skapar enkelhet genom att göra planering och fokus mer naturligt och intuitivt. Gäst i studion är Staffan Nöteberg, som i första delen ger en introduktion till metoden och pratar om prioritering och fokus samt förhållandet mellan viktigt och bråttom.

Staffan Nöteberg

Det finns gott om multitaskare som stolt har många bollar i luften samtidigt. Men till vilken nytta när du ändå bara kan fokusera på en sak åt gången? Varför inte växla om och bli monotaskare för att få fler och rätt saker gjorda på ett effektivare sätt?

Succé som bok och på scen

Programledare Jenny Wikström pratar om Monotasking med Staffan Nöteberg, som är aktuell med sin andra bok i ämnet. Den första är översatt till flera olika språk och har sålts i över 600 000 exemplar världen över.

Succé blev det även när vi i september 2018 arrangerade ett fullsatt frukostseminarium i samma ämne, även då med Staffan på scen. Det blev en uppskattad föreläsning inför 130 deltagare. Seminariet är ett av våra populäraste någonsin och vi har fått många förfrågningar om en repris. Här kommer den – i nyinspelat poddformat som ger ytterligare perspektiv på ämnet!

Monotasking – förbättra den personliga produktiviteten

– Monotasking handlar om att förbättra den personliga produktiviteten, berättar Staffan. Den gör planering och fokus mer naturligt och intuitivt. Många har problem med att de får mycket gjort men inte de viktigaste sakerna – arbetsdagen blev inte som de hade tänkt sig.

I det första av två innehållsrika avsnitt bjuder Staffan på en introduktion till metoden och tar även upp två av beståndsdelarna, dels prioritering och fokus, dels förhållandet mellan viktigt och bråttom.

Det andra avsnittet om monotasking hittar du här.

Moment meetings podcast

Klicka på poddikonen ovan för att se samtliga tidigare avsnitt. Vi finns även i bland annat följande poddkanaler:

Listen on Spotify

Listen on Apple Podcasts

Listen on Stitcher

Staffan Nöteberg har skrivit två böcker om hur man gör planering och fokus mer naturligt och intuitivt – Pomodoro och Monotasking. Läs mer om och beställ böckerna här.

FAKTA. Podcasten Moment meetings

Podcasten Moment meetings startade i mars 2020. Redaktionen består av Jenny Wikström, Helene Ljungh och Tommy Bäckman och har hittills belyst ämnen som krishantering, beslutsfattande, granskning, design thinking, återhämtning, gamification och kundcentrerad supply chain. Vi håller till på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm.