BLOGG.

Moment – ett Great Place to Work

Moment utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Välkommen till en fantastisk arbetsplats! Moment tillhör en exklusiv skara företag som är utsedda till ett Great Place to Work.

Under tisdagen (21 april) blev vi på Moment utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2020 av Great Place to Work. Moment hamnade på elfte plats i kategorin Små organisationer (20-49 medarbetare).

– Det är fantastiskt kul att få en så prestigefylld utmärkelse, säger projektledaren Malin Ödman-Eriksson! Det visar på att vi har en framgångsrik arbetskultur med nöjda och engagerade medarbetare, vilket känns extra fint och viktigt i tider som dessa.
GPTW-galan äger vanligtvis rum som en stor föreställning med middag och prisutdelning. Årets ceremoni blev dock digital och på Moment följde vi den genom vårt egna digitala halvdagsmöte. Och det fanns en extra anledning att känna gemensam stolthet.

Alla bidrog till Great Place to Work

Tävlingsmomentet och certifieringen i Great Place To Work handlar dels om en medarbetarundersökning, dels om en Culture Audit, en rapport som beskriver vår kultur. I den sistnämnda beskriver vi oss själva, vår kultur och arbetsplats och för att verkligen landa rätt har vi engagerat alla kollegor i den insatsen.

På Moment har vi varit noggranna med att inkludera alla kollegor inte bara i medarbetarundersökningen utan också i arbetet att beskriva oss själva som arbetsplats.

”Hos oss är det inte en eller två personers verk att vi vunnit utan det är alla som bidragit.”

– Fantastiskt roligt att få dela denna framgång med alla mina kollegor, säger konsultchefen Jonas Ekberg. Hos oss är det inte en eller två personers verk att vi vunnit utan det är alla, jag menar verkligen alla, som bidragit med tid, engagemang och material. Att alla varit med på den här resan gör det extra värdefullt att få utmärkelsen!

Redan 2014 blev Moment utsedda av GPTW som en fantastisk arbetsplats, då som Sveriges femte bästa plats. Arbetet inför årets tävling blev därför delvis att börja om på nytt eftersom mycket hinner hända på sex år.

– Jag har aldrig tvekat på att jag är på en härlig arbetsplats, säger Tommy Bäckman, men att få beskriva och diskutera kulturen så som vi gjort ger en extra djup insikt i en genuin kultur. Det har varit ett jobb i små och stora grupper och både korta och långa pass. Vi har till och med haft vernissage med just vår kultur som utställningsobjekt.

Välkommen till en fantastisk arbetsplats

Just nu råder det ovissa tider i och med Corona-pandemin. Men Jonas lyfter gärna intresset att få kontakt med dig som vill vara med och utveckla oss till en ännu mer fantastisk arbetsplats.

– Vi är alltid öppna för att få kontakt med människor som gör oss bättre, både gentemot kund och på vår egen hemmaplan. Är du en ledare som andas samma värderingar som oss ska du absolut höra av dig så tar vi det vidare därifrån.

Malin har drivit GPTW-projektet och ansvarat för Moments Employer branding-arbete. Hon ser utmärkelsen som en vitamininjektion.

– Vi har fått ett kvitto på vad vi gör rätt och även ett underlag som gör att vi kan bli ännu bättre! Kulturarbetet är ett av fyra huvudspår i vår egen roadmap, så det råder ingen tvekan om att vi menar allvar med att vara en fantastisk arbetsplats i ständig utveckling.

Ett av flera aktuella exempel på vidareutvecklingen är vår satsning på ett Advisory board där vi tar oss an kulturarbetet ur ett nytt spännande perspektiv. Studenter, morgondagens kollegor som har en bit kvar innan de blir en del av Moment, får chansen att utveckla oss. Läs mer om den satsningen här.

Mer om GPTW i Moments podd

Ytterligare satsningar är på gång när en fantastisk arbetsplats ska bli ännu bättre. Mer om Moment som Great Place to Work kan du lyssna till nästa vecka då Malin intervjuas i Moments podcast.

Text: Tommy Bäckman

moment

Great Place to Work 2020