Välkommen, Jonas Frank!

Jonas Frank

Vi hälsar Jonas Frank välkommen som ny konsult på Moment. Jonas har via teknik- och affärsutveckling hittat sitt kall i ledarskapet.

Ett lyckat ledarskap handlar delvis om passion och Jonas har ett passionerat förhållande till bland annat renoveringar av hus och bilar och spenderar mer än gärna tid på tekniska pryttlar som hemautomatisering. En nörd inom flera områden, för att citera honom själv. Och nu får han chans att nörda in sig som momentare.

Berätta lite om din bakgrund?

– Jag är från början högskoleingenjör från KTH och startade karriären med support och utveckling inom försvarsindustrin. Efter fem år landade jag som konsult med fokus på affärsutveckling med hjälp av telekom. Det var mer intressant att fundera över affärsnyttan än tekniken som sådan. Det blev projektledaruppdrag och med tiden var människor och grupper ännu mer intressant än teknikutveckling.

Varför blev det Moment?

– Jag blev rekommenderad Moment för 4-5 år sedan men just då passade det inte med vad jag höll på med. Sedan dess har vi hållet kontakten och nu var ett bra tillfälle för oss båda.

Vad gör dig till en bra ledare?

– Det ska ju inte jag svara på egentligen, men det som gör att jag tycker att det är ett intressant arbete är att jag gillar att jobba med olika typer av människor och grupperingar. Jag har fått vara med i och drivit så många olika projekt så jag har erfarenhet av vad som fungerar och vad som kanske inte gör det.

Ingen blir ju någonsin fullärd. Vad skulle du vilja fördjupa dig i mest, just nu?

– På tekniksidan tycker jag att robotics, automatisering, är spännande. Det är kraftigt växande inom många branscher. Kopplat till automatisering skulle jag vilja arbeta mer med följderna för organisation och individer, när man genomför den typen av förändringar. Det är ju viktigt att även den delen fungerar för att det ska vara ett lyckat projekt.

Text: Tommy Bäckman

 

Läs även:
Jonas Frank på LinkedIn
Moments konsulter