”Tjänsten medför inte personalansvar”

Känner ni igen kommentaren ”Den här tjänsten medför dock inte något personalansvar så lönen kan
maximalt bli …”?

Personligen har jag hört den väldigt många gånger, både förr och nu. För mig är den ett tecken på att organisationen är fast i ett gammaldags tankesätt om att det är linjechefsskap som är ”fint” medan projektledning (programledning, portföljstyrning eller vad det nu är) är något mindre värdefullt.

Men det är också tecken på något annat. Det visar att alla vi som jobbar inom projektområdet, som anställda, konsulter eller representanter för intresseorganisationer har misslyckats med att förklara vad den nya tidens ekonomi och företagande kräver.

Förr i tiden skedde förändringar långsamt och de viktiga rollerna var de kvalificerade linjechefsrollerna som skulle säkerställa att hela fabriken/produktionen/leveransen successivt kunde förbättras och effektiviseras. Idag sker i stället förändringar i en extremt hög takt – dessutom snabbare för varje dag. Den nya tidens ekonomi kräver mobila ledare som har självförtroende nog att ta sig an de allra svåraste ledarutmaningarna: att leda tillfälligt sammansatta team av människor som ska göra något de aldrig gjort förut, ofta med okända tekniska landvinningar som prövas för första gången. Med andra ord ska de driva komplexa projekt under stor tidspress och högre osäkerhet än man ofta gör som linjechef.

Morgondagens ekonomi kräver fler skickliga ledare som vågar ta sig an de riktigt svåra uppgifterna, och deras betydelse får inte förringas för att de inte ”till vardags” har ett personalansvar. De tillhör ändå framtidens viktigaste ledare – och vi har alla ett ansvar för att öppna ögonen på de som ännu inte sett framtidens ekonomi i vitögat.