Stort intresse för inspirerande AI-seminarium

Moments AI-seminarium

Fredagens AI-seminarium inför 180 deltagare bjöd på fyra pass förpackade i en dryg timmes intensiv delning av insikter, tips och erfarenheter för att inspirera till att komma igång med artificiell intelligens på riktigt.

Det råder ingen tvekan om att artificiell intelligens är ett aktuellt ämne där det finns stor efterfrågan på inspiration och kunskapsdelning. Vårt frukostseminarium blev fullbokat med god marginal och till slut var det 180 personer som tog plats för att lyssna till fyra inspirerande föreläsare.

Tänk stort, börja enkelt, skala snabbt

Jenny Wikström var en av två Moment-moderatorer som förutom scenframträdanden hann med att ta till sig föreläsarnas visdomsord.

– Det var väldigt inspirerande med många olika perspektiv. Det jag främst tar med mig är budskapet att AI är mer än bara teknik och att vi bör utgå från frågeställningen ”Vad kan AI göra för mig?”. Dessutom tror jag på att arbeta efter ”Tänk stort, börja enkelt och skala snabbt”.

Seminariet inleddes med AI-missionären Göran Lindsjö, som gav en fyllig introduktion genom en nulägesanalys som bland annat berättade att Sverige behöver sätta fart. Hans medskick är kort men pricksäkert:

– AI förutsätter aktivt ledarskap!

Martin Börjesson från 2021.AI har artificiell intelligens som daglig utmaning och berättade att AI i själva verket borde vara förkortningen för Amazing Innovation. Hans medskick från fredagens övning är ett förtydligande:

– AI – opinions embedded in math!

Människan+tekniken=AI

Ett av de svenska företag som lyckats skala upp på AI är Marginalen Bank, som fanns på scen med Martina Åkerlund och Anna Hansson.

– Låt människan göra det vi gör bäst, såsom den mänskliga kontakten, kreativitet, mod och passion. Låt tekniken fokusera på det den gör bäst, analys, noggrannhet, inga manuella fel, jobba dygnet runt och stabilitet. Tillsammans för bästa effekt!

Modigare och snabbare

En av de 180 deltagarna var Björn Bondeson från Levilo. Han identifierade ett behov av både mod och snabbhet:

– Ett mycket uppskattat seminarium med många givande och inspirerande inslag. Som leverantör av ERP var det framförallt intressant hur synen på data kommer att förändras, då vi verkar i en datadriven beslutsvärld. Här krävs det verkligen att man blir både modigare och snabbare för att kunna vara med att konkurrera i framtiden.

Jennys Moment-kollega på scen, Magnus Björkdahl, får avrunda summeringen av fredagens tillställning:

– Ett fantastiskt bra erfarenhetsutbyte med generös kunskapsdelning, som hjälper oss att bli modiga och våga ta de obekväma besluten.

Fler seminarier på gång

Det här var årets sista Moment meeting men planeringen av 2020 är i full gång och inom kort bjuder vi in till nästa års första tillställning för att göra Sverige snabbare!

Läs mer:

Inbjudan till seminariet

Moment som er AI-partner

 

Moments AI-seminarium

Moments AI-seminarium