BLOGG.

Spotlight

Erfarenhetsutbyte och coachning kollegor emellan

Att ringa en kollega och få sparring i några minuter inför ett knivigt och utmanade möte gör skillnad, men ibland vill man mer. På Moment kallar vi vårt premiumupplägg på erfarenhetsutbyte för Spotlight.

En konsult och dennes uppdrag är i 100% fokus under 90 minuter. Gruppen är tight, idealt 5-7 personer för optimerad gruppdynamik. Konsulten inleder med att beskriva uppdrag/kund/bransch/omvärld och sina ledarutmaningar. Med hjälp av vår spotlightmodell lotsas sedan gruppen framåt i små steg så att gruppens totala erfarenhet blir inspel till konsultens hantering av sina utmaningar.

Spotlight som ger en extra dimension

Tro inte att det bara är hårda saker som kommer upp, snarare tvärtom. Ofta är det mer mjuka perspektiv när vi i gruppen öppnar upp oss inför varandra. Och det är en sådan härlig känsla när coachningen har ett uppriktigt välvilligt syfte. Att konsulterna har uppdrag i olika branscher ger erfarenhetsutbytet en extra dimension.

Det är en häftig känsla att vara med och du kan bara ana vilken utväxling detta ger för kollegor och i slutändan våra kunder.

Text: Jonas Ekberg