Rekryteringsbyrån som sticker ut!

Anna Berggren och Jonas Ekberg jobbar på Moments rekryteringsbyrå. De fick tre snabba frågor om hur rekryteringsbyrån sticker ut och hur de bär sig åt för att rekrytera skickligaste projektledarna till Moments kunder.

Hur kommer det sig att Moment startade en rekryteringsbyrå?

Jonas: – Vi är i grunden ett konsultbolag som enbart jobbar med projektledning sen mer än 15 år tillbaka. Vi märkte att många kunder inte bara var intresserade av konsulter utan även av att anställa. Så vi körde igång projektledarnas helt egna rekryteringsbyrå på deras begäran. Nu är vi den enda rekryteringsbyrån i Sverige som bara fokuserar på projektbranschen.

Anna: – Exakt. Det fanns ju redan så mycket kompetens och erfarenhet inom projektledning i huset tillsammans med ett riktigt stort nätverk med projektproffs. Vi kände att vi bättre än någon annan vet vad som krävs för att lyckas i olika projektroller.

Hur sticker Moment ut jämfört med andra rekryteringsbyråer som rekryterar projektledare?

Anna: – Jag pratar ofta med HR-personer som redan kan rekrytera själva och som förstås har höga krav när de tar hjälp av externa rekryterare. Många är trötta på searchingfirmor som inte direkt förstår vad en viss roll går ut på. När de kommer till oss upplever kunderna att de kan andas ut eftersom vi genast förstår vad de är ute efter. Inga onödiga frågor, ingen tid som går till spillo. Vi är heller inte rädda för att utmana kravprofilen och det är något många uppskattar.

Jonas: – Vi intervjuar alltid i par. Vi har en rekryteringsexpert och en senior projektexpert som scannar av att kandidaten verkligen lever upp till kravprofilen. Vi tar alltid tre referenser och lägger ner mycket själ i referenssamtalen. Dessutom har vi ett fast pris, det har inte alla rekryteringsbyråer.

Anna: – Sen är det ju allmänt känt hur tidskrävande rekrytering är. Vi gör allt åt kunden och vi gör det riktigt snabbt.

Och vad är det som gör er så snabba?

Jonas: – Vår djupa kunskap om projektledning sätter sin prägel på allt vi gör, från kravprofil och annonser till searching och intervjuer. Hela rekryteringsprocessen blir mer effektiv och vårt redan etablerade nätverk ger oss förstås en väldigt kort startsträcka.

Anna: – Samtidigt gör vi allt med största noggrannhet så att slutkandidaterna vi presenterar verkligen är de absolut bästa för kunden. Självklart gör vi till exempel ett mycket träffsäkert personlighetstest som kunderna har nytta av även på lång sikt.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]