BLOGG.

Riktning och mål genom roadmap

Avsnitt 4: Riktning och mål genom roadmap

I det fjärde avsnittet av podcasten Moment meetings fokuserar vi på snabb omställning genom att sätta riktning och mål med hjälp av roadmap. Jenny Wikström och Helene Ljungh diskuterar hur man framgångsrikt tar fram en riktning och Malin Ödman Eriksson exemplifierar riktning genom en bra arbetsplats.

Helene Ljungh


Hur åstadkommer vi snabbhet genom riktning, inte minst i oförutsägbara tider som denna då strategier och budgetar kastats omkull? Helene Ljungh och Jenny Wikström  (bilden ovan tillsammans med den tredje redaktionsmedlemmen Tommy Bäckman) diskuterar hur man tar fram en riktning genom engagemang, transparens och visualisering.

Riktning en konstant rörelse

– Riktning har ingen slutdestination utan är en konstant rörelse, säger Helene. Det kan jämföras med strategi, som ofta inger känslan av en slutdestination genom att vara något som exempelvis avhandlas genom en workshop med ledningen och landar i ett stort dokument. Jobbar man med riktning genom involvering, transparens och visualisering skapar man ett engagemang snarare än ett dokument.

Great Place to Work

En bra arbetskultur har alltid varit i fokus hos oss på Moment och då handlar det om att leva som man lär. Ett resultat av det är att Moment nyligen utsågs till en fantastisk arbetsplats av Great Place to Work. Malin Ödman-Eriksson berättar om hur vi fick utmärkelsen genom att involvera alla på Moment.

– Det var självklart för oss att alla skulle vara med på hela den här resan, även genom att beskriva Moments kultur. Det har varit fantastiskt att vara med om hur vi lyckades med just detta. Nu har vi ett resultat att utvärdera för att ta oss vidare.

Välkommen att lyssna till fjärde avsnittet av Moments podd med Jenny Wikström, Helene Ljungh och Malin Ödman Eriksson i studion på Clarion Sign Hotel vid Norra Bantorget.

Moment meetings podcast

Klicka på poddikonen ovan för att se samtliga tidigare avsnitt. Vi finns även i bland annat följande poddkanaler:

Listen on Spotify

Listen on Apple Podcasts

Listen on Stitcher