Moments mentorskap visar vägen till Australien

Om ett halvår är det dags för Bridgestone World Solar Challenge, tävlingen där studenter från hela världen gör upp om vem som tillverkat den bästa solcellsbilen. Stärkta av Moments mentorskap är Mälardalens Högskola på väg mot Australien.

Ett 30-tal studenter på Mälardalens Högskola är involverade i projektet. Moment klev in i en mentorroll i december och nu är det bara ett drygt halvår kvar till starten i Darwin den 8 oktober och målgången i Adelaide en vecka senare. Med andra ord är det skarpt läge för leverans.

Effektivare leverans med högre kvalitet

– Vi har precis genomfört de första höghastighetstesterna av bilen och framöver är det fokus på sluttillverkning av kolfiberkarossen och integrering av vårt smarta cruisingsystem, säger André Löfqvist, Team manager i MDH Solar Team.

– Det är första gången MDH deltar i tävlingen och det har varit ett väldigt utmanande projekt. Jag är glad för samarbetet med Moment, som förbättrat vår projektstruktur, fått oss att arbeta effektivare och leverera våra projektmål med hög kvalitet.

Nyckeln till ett lyckat projekt

Johanna Colling är projektledare inom teamets marknadsföring och berättar att man lyckats strukturera upp ledning och arbetssätt genom att tillsammans med Moment bilda en styrgrupp.

– Vi har lärt oss att bra projektledning driver en organisation framåt och är nyckeln till ett lyckat projekt. Teamet står inför stora utmaningar nu när produktionen av kolfiberkarossen är igång och flertalet komponenter, till exempel solcellerna, är beställda.

Mentorskap åt duktiga studenter

Tommy BäckmanPer Högberg, projektledare på moment.seRichard Colling, projektledare på moment.se Moment representeras av Richard Colling, Per Högberg samt kommunikatören Tommy Bäckman och har dessutom breddat kompetensen med en värvning av projektledaren Pontus Karlsson till uppdraget.

– World Solar Challenge skulle vara en utmaning för vilket bolag som helst, säger Richard. Här bygger studenter en solcellsbil i konkurrens med resten av världens alla högskolor och arbetet är helt ideellt. Det är klart att dessa studenter behöver hjälp av industrin i Sverige både med sponsring och material. Vi träffade projektteamet under december 2016 och vi gillade varandra. Vi bestämde oss för att starta ett mentorskap för de studenter som var intresserade. Det studenterna får av oss mentorer är många års erfarenhet i ett samtal och det vi som bolag tjänar på detta (förutom att det är otroligt spännande att få vara med) är att vi hittar riktigt duktiga studenter.

Vill du bidra?

– Stort fokus ligger på att få in mer kapital för att kunna flyga ner hela teamet till Australien, avslutar Johanna. Många är inblandade och projektet växer varje dag. Med stöd och drivkraft från våra team-medlemmar, Moment och övriga sponsorer är jag säker på att vi kommer ta oss i mål!

Vill du bli en del av detta spännande projekt och bidra till att stunderna når målgången i Australien om ett halvår? Kontakta MDH Solar Team redan idag!