BLOGG.

Beslutsfattande

Avsnitt 2: Beslutsfattande

I det andra avsnittet av podcasten Moment meetings gör vi en djupdykning i ämnet beslutsfattande. Björn Fagerström och Jonas Ekberg gästar Jenny Wikström i studion.

Beslutsfattande är ett återkommande inslag i en ledares vardag. Men hur bör det gå till? Vad ska man tänka på? I detta avsnitt av Moment meetings diskuterar vi beslutsfattande, bland annat genom vikten av helhetsperspektiv och kompetens.

Expert inom beslutsfattande

Gäster i studion på Clarion Sign Hotel vid Norra Bantorget är Björn Fagerström, professor vid Mälardalens högskola och managementkonsult som fokuserat både praktiskt och teoretiskt på beslutsfattandet i tio års tid, samt Moments konsultchef Jonas Ekberg.

– Förenklat kan man säga att i en beslutsprocess utvecklar man flera olika alternativ, väljer ett för införande och avslutar processen om beslutet nådde de avsedda effekterna, säger Björn i programmet.

Tekniska problem

Inspelningen av detta avsnitt kantades av utmaningar i kategorin nybörjarmisstag. Några påtvingade tekniska sista-minuten-ändringar gjorde att två av tre mikrofoner kopplades bort. Vi har gjort så gott vi förmått för att få till en duglig kvalitet men ber om översyn för att ljudet ändå inte håller bra standard. Förhoppningsvis anser även ni, efter att ha lyssnat på avsnittet, att det var rätt beslut att dela med oss av de värdefulla insikterna trots utmaningar med designen av dessa.

Text: Tommy Bäckman

Moment meetings podcast

Klicka på poddikonen ovan för att se samtliga tidigare avsnitt. Vi finns även i bland annat följande poddkanaler:

Listen on Spotify

Listen on Apple Podcasts

Listen on Stitcher