Insiktsfullt seminarium om agil transformation

Ett drygt hundratal deltagare tog plats på Clarion Hotel Sign för årets första Moment-seminarium. Agil transformation var ämnet och på scen stod tre kloka personer, guidade av vår fantastiska Anna Dahlström.

– Det var ett jätteintressant seminarium, med igenkänning men samtidigt många bra tips på hur man bör göra sin agila transformation, säger Anna! Jag tar med mig vikten av att förstå skillnaden mellan att göra agilt och att vara agil. Där tror jag att Jesper och Anders belyste något som kan ge stor positiv påverkan på väldigt många organisationer. ”Vi jobbar agilt”, eller?

Förutom vikten av att inte bara göra agilt utan även vara agil tryckte Anders Eklund och Jesper Orrhult på vikten av att ta fram gemensamma mål och att stänga gapen i organisationen och göra det både mellan silos och genom Top Down och Bottom Up.

Janne Pihlajamaa gav oss insikt i Scanias agila resa med betoning på resa eftersom det handlar om ständiga förbättringar. Empower och Enable är två viktiga inslag under Scanias resa.

– En annan sak jag tyckte var tänkvärd var feedback-looparna som Janne pratade om, fortsätter Anna. Var i en organisation de behöver finnas för att optimera det faktiska värdet och inte bara leveranserna.

En av deltagarna på plats var Linda Espling:
– Som konsult i industrier där delar av organisationen arbetar agilt var det väldigt intressant att få ta del av fallgropar med hög igenkänningsfaktor. Att dessutom få ta del av metoder och verktyg för att motarbeta dessa var en värdefull timme.

Under tisdagen får alla som var med under seminariet ett mejl för att ta del av det material som visades upp.

 

Anders Eklund och Jesper Orrhult eftersnackar med två av dagens deltagare.

Även Janne Pihlajamaa hade tid att lyssna och svara efter själva föreläsningen.

Inget går upp mot trevliga människor som gärna ställer upp för fotografering. Linda Espling, näst längst till höger, bjöd dessutom på ett citat som ni hittar i texten.

Jesper och Anders på scen.

Anna Dahlström hade sedvanligt koll på allt, just här på Jesper och Anders.

Skrivet av Tommy Bäckman
Vad kan vi hjlpa dig med?