Flir förvandlar iPhone till värmekamera

På världens största elektronikmässa CES i Las Vegas väckte appen FlirOne stor uppmärksamhet när den lanserades. Appen är ett iPhone-tillägg som med en inbyggd värmekamera gör att man kan se värme i sin omgivning på mobilskärmen. Anna Söderlund, projektledare på Moment, har nöjet att arbeta med utvecklingen av appen dagligen i sitt uppdrag hos kunden Flir. Vad har Anna själv att säga om framgångarna?

Anna Söderlund, projektledare på moment.se
Anna Söderlund

Vad är FlirOne och till vem vänder den sig?
Flir är världsledande inom värmekameror med inriktning mot professionella verksamheter inom militär, bygg, el, brand med flera. Genom värmekamera-appen FlirOne får privatmarknaden möjlighet att se vilken användning man kan ha av IR-teknologin på hemmaplan. Syftet är att sprida medvetande om IR.

Hur känns det att applikationen fått så mycket uppståndelse?
Helt fantastiskt och bevisligen lön för mödan! Det är ett stort Flirteam i Sverige och USA som har jobbat väldigt intensivt med att få fram produkten på orimligt kort tid.

Vad är din roll i allt detta?
Jag är delprojektledare för den app som användaren ser i sin iPhone, själva slutpresentationen.

Vad händer framöver i projektet?
Först och främst produktion av FlirOne. Systemutvecklare världen över har hört av sig med förfrågan om ett SDK för att själva kunna utveckla appar. Precis det vi hoppats på, så det ska vi ta fram nu! Så länge kan ni ta en närmre titt på FlirOne i filmen nedan:

Läs mer om FlirOne:
TechCrunch
Engadget
Cnet
ComputerSweden