Filippa Funck – med affären och människan i fokus

Moment har ett nytt ansikte utåt. Vare sig du är befintlig eller potentiell kund eller konsult är chansen stor att du kommer i kontakt med Filippa Funck, som tagit en viktig och central plats i Moments affärsutveckling.

Filippa är inte bara en del av Moment sedan sommaren 2017 utan även handbollsspelare. Hon agerar mittnia i division tre-laget Westermalm och det innebär en central position i laget. Hon har snabbt tagit en central plats även i Momentlaget. Den största synbara skillnaden mellan lagen är att Moment inte orsakar en lika strid ström av blåmärken.

Fokus på affärsmässigheten

Primärt är hon ett stöd till försäljningschefen Zoran Stojcevski i hans processer men även ett generellt stöd till alla seniora partners. Hennes titel kan snabbt konverteras till en lista av funktioner som alla bidrar till företagets affärsutveckling.

– Moment har en stark entreprenörsanda så det är klart att jag får möjlighet påverka i alla led. I min roll ligger stort fokus på affärsmässigheten och kundrelationen. Jag arbetar även med rekrytering, daglig kontakt med konsulter, underkonsulter och samarbetspartners. Och allt går ju att knyta samman på ett naturligt sätt.

– För oss på Moment är det en självklarhet att jobba med konsulter som har det där lilla extra. Därför är vi väldigt noggranna med kvalitetssäkringen av både egna anställda och underkonsulter. Det ligger mycket jobb bakom den insatsen, men det är det värt. Vi är noggranna med att Moments värderingar ska genomsyra även våra underkonsulter. Det är också av stor vikt att arbeta med lojala samarbetspartners som förstår vår verksamhet och vice versa. Därför lägger vi stor vikt på att omge oss av bra partners för att hjälpa våra kunder på bästa och snabbaste sätt.

Av samma anledning är det många här på Moment som snabbt försäkrat sig om att ha med Filippa i sin omgivning – hög kvalitet som andas våra värderingar mod, inspiration, balans och skicklighet.

Filippa Funck

Utvecklande variation i konsultbranschen

Rollen som spindel i nätet är inte ny. Hon kommer närmast som Resource Manager hos en stor konsultmäklare. Dessförinnan har hon jobbat med service, personligt kundbemötande, individförståelse och rekryteringsprocesser. Dessutom är hon utbildad inom internationella relationer och har kandidatexamen inom Personal, arbete och organisation (PAO) på Stockholms universitet.

– Jag älskar konsultbranschen eftersom den bjuder på variation i arbetet och ger mig chans att träffa allt från VD:ar, PMO-chefer, CIO:s till kontaktpersoner på andra konsultbolag. Jag får sätta mig in i både kunders och konsulters situation och behov vilket gör att jag får slänga mig mellan många olika branscher och kulturer. Det är enormt berikande!

Att matcha våra konsulter med kundens behov är en härlig men svår utmaning. Eftersom varje ny konsult eller underkonsult är unik utvecklas man ständigt.

– För mig är en framgångsrik konsult en person som är oerhört flexibel, skicklig i sin profession och uppdaterad på sitt område. En drömkonsult har fokus på det affärsmässiga och samtidigt innehar ledaregenskaper som andas kompetens och lugn. Det gäller att inte vara rädd för nya utmaningar, nya människor eller nya konstellationer utan snarare se det som en möjlighet. Är du dessutom en kameleont som kan gå in i vilken bransch eller organisation som helst så finns alla chanser i världen att lyckas.

Varje utmaning har nya förutsättningar

Men det gäller att hantera sina konsultresurser rätt för att nå affärsmässiga resultat. Drömkonsulter kräver sin drömspindel i nätet, sin motsvarighet till handbollens mittnia. Sin Filippa Funck.

– Bakom varje affär finns åtminstone tre, fyra personer så att nå framgång är ett lagarbete, precis som i handboll. Det är en komplex affär som innebär att även jag behöver coachning och den hjälpen får jag verkligen här.

Filippa och säljchefen Zoran Stojcevski har snudd på dagliga avstämningar med en mer grundlig genomgång en gång per vecka.

– Vi gör en bedömning av hur veckan ser ut, hur insatserna per område procentuellt ska fördelas, vad vi ska fokusera på och vad vi ska välja bort. Vi lägger stor vikt vid återkoppling i båda riktningarna och delar med oss av erfarenheter från både lyckade och misslyckade affärer. Det har fått mig att växa otroligt mycket i min roll.

Duktiga konsulter i all ära men vilka egenskaper behöver då Moments mittnia?

– Det gäller att vara lyhörd, att förstå behov och bemöta människor på rätt sätt. Men det gäller lika mycket att vara affärsmässig, leverera i linje med förväntningar och förstå att varje uppgift är en ny utmaning med andra förutsättningar än de tidigare.

Med Filippa Funck i laget har Moment stärkt sin position som Sveriges ledande konsultbolag väglett av mod, inspiration, balans och skicklighet.

Filippa Funck

Filippa i samtal med Moments projektledare Malin Ödman.

 

Mer om Filippa Funck

Filippa på LindkedIn

Mer om våra medarbetare

Här hittar du alla medarbetarporträtt