VÅRT LAG.

Anders Eklund

PMO & Portfolio management konsult

Anders Eklund vet vad som fungerar och inte fungerar i projekt. Han har arbetat som projektledare, programledare och sedan 1996 som konsult. Anders har utbildat mer än 2000 projektledare, men även chefer i portföljstyrning, projektägarrollen och som styrgruppsmedlemmar.

Anders har utvecklat och arbetat i projekt- och programkontor. Han har också utvecklat och infört projektmodeller och processer för projektportföljstyrning och vet vilka krav man bör ställa på IT-stöd för projekt- och portföljstyrning, men föredrar visuell planering framför IT-verktyg. Han vet varför flödesoptimering är bättre än resursoptimering och  kan öka värdet på en projektportfölj genom att tillämpa principer från Lean/agilt.

Anders har granskat, stöttat och hjälpt många projekt och organisationer att bli mer framgångsrika. Han är bra på att lyssna och på att analysera problem och hans kunder uppskattar råden, även när de inte är vad de hade förväntat sig. Han är övertygad om att människor, inte processer, skapar förändring.

Anders har arbetat med uppdrag i Sverige, Storbritannien, USA, Indien och Tyskland i branscher som exempelvis medicinteknik, läkemedel, bilindustri, flygindustri, telekom och myndigheter.

Av Anders Eklund

Är du agil? Ett resonemang kring agilt och vattenfall
Boktips: Management 3.0

Om Anders

Utmanande föreläsning om att leda i osäkerhet
Insiktsfullt seminarium om agil transformation
Anders Eklund föreläsare när Litauen satsar på förändringsledning
Fem problemlösningar för ett lyckat projekt

Porträtt

Anders Eklund – mod, inspiration, balans och skicklighet

Kontakta Anders

 

070-213 77 01
anders.eklund@moment.se