Malin Ödman Eriksson – yngsta konsulten utvecklas och utvecklar

Malin Ödman Eriksson

I oktober fick vi förmånen att knyta till oss Malin Ödman Eriksson som ny projektledarkonsult, den yngsta hittills i Moment. Drivna Malin nappade inte på ett färdigt erbjudande utan banade vägen för sig själv och har nu hela projektsverige som scen.

– Det kan man säga. Jag har jobbat som projektledare i tre år och ville ta nästa steg i karriären. Men jag upplevde att det saknades alternativ för den som är mindre erfaren och vill gå vidare utan att nischa sig mot en specifik bransch. Därför kontaktade jag Moment, lyfte frågan och fick ett positivt gensvar.

Processat fram projektledarrollen

Malin är en driven ledare med ursprung i Göteborg men sedan några år bosatt i Stockholm. En energifylld, positiv och nyfiken person som får saker att hända. Hon har en kandidatexamen inom globala utvecklingsstudier, har checkat av flera projektlednings- och managementkurser och inspireras gärna av sådant som berör självledarskap, affärsmanskap och förståelsen av människor.

– Jag har processat fram min profil genom flera olika yrken. Den mångfalden har hjälpt mig stärka de egenskaper som gör mig till en bra ledare. Jag fastnade för projektledarrollen eftersom den är komplex och att varje dag innebär nya utmaningar. Metodiken och ledarskapet gör det till en intressant yrkesroll som du ständigt kan utveckla.

Energi förbrukas inte enbart i arbetsform. Bland annat innebandy på division tre-nivå håller flåset uppe och det kan behövas eftersom målet är att klara av en Svensk klassiker (hon har klarat en halv). Även att se på idrott är kul, gärna Vinterstudion.

Malin kommer närmast från Better Shelter, en organisation som tar fram tillfälliga bostäder för människor på flykt. Där samlade hon på sig praktiska grunder i projektledning med koordinering av test, konstruktion, implementering, logistik, projektplaner, inköp och marknadsföringsevent. Viljan att lära mer fortsätter på Moment.

– Moment erbjuder en kompetensutvecklingsresa som är en fantastisk möjlighet för mig. Jag har precis certifierat mig i SAFe (Scaled Agile Framework) och utvecklar mig inom regelverk (GDPR). Dessutom har jag påbörjat Moments onboardingprogram tillsammans med faddrarna Anna Dahlström och Patrik Larsson. Jag gillar verkligen entreprenörsandan här på Moment.

Zoran Stojcevski och Malin Ödman Eriksson

Utvecklas av Moment, utvecklar Moment

Utöver kompetensutveckling har Malin snabbt fått en praktisk inblick i Moment genom att delta i workshops och nätverka hos sina nya kollegor. En bra möjlighet att snabbt få insikt i olika branscher. Som konsult är man också med i utvecklingen av Moment och Malin är redan engagerad.

– Det handlar i grund och botten om att se vad nya ledare kan bidra med och att säkra återväxten. Här finns en nyfikenhet och nya infallsvinklar att nyttja. För att hänga med i utvecklingen behövs en kombination av både mer och mindre rutinerade projektledare där de mindre rutinerade gärna får låsa upp och utveckla den nyckelkompetens mer erfarna ledare har. Det kan exempelvis ske i form av en teamleverans.

– Jag kliver in som projektledarkonsult med ett riktigt driv och vet att jag kan bidra. För att en person som saknar senior erfarenhet ska växa är det viktigt med förtroende, förväntningar och tillit. Där har Moment föregått med gott exempel.

Malin Ödman Eriksson har med sin medryckande entreprenörsanda också föregått med gott exempel.

 

Mer om Malin Ödman Eriksson

Malin på LindkedIn

Mer om våra medarbetare

Här hittar du alla medarbetarporträtt

Vad kan vi hjlpa dig med?